Elkészítése
Babpüré
A babot egy éjszakára beáztatom, majd sós vízben, babérlevéllel és fokhagymával megfőzöm. A vöröshagymát olajban megpirítom. A megfőtt babot, a pirított vöröshagymát, a paradicsompürét és a fűszereket egybeöntöm, majd pürésítem. Ezzel kenem meg a tortillalapokat.
Töltelék
A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfuttatom. Hozzáadom a darált húst, és együtt megpirítom. (Ha egész fokhagymát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá). Amikor a hús kifehéredik, hozzáadom a paradicsompürét, és fűszerezem sóval, borssal, fokhagymaporral, őrölt chilivel, oregánóval, köménnyel, fahéjjal és cukorral. (Aki akarja, használhat enchilada szószt is, de a fűszerekkel is nagyon jó lesz).
Közben külön megfőzöm a rizst, és opcionálisan egy kis sáfrányt is teszek a főzővizébe. Ha a hús kész, összekeverem a rizzsel.
Ezt a keveréket halmozom a korábban átmelegített, babkrémmel megkent tortillákba, feltekerem őket, és tejföllel, salsa szósszal leöntve, reszelt sajttal tálalom. Salátát is lehet mellé adni.
Jó étvágyat!
