Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Babos egytálételek

Chilis bab

Egytálételek

Chili con carne – chilis bab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A chili con carne egy klasszikus mexikói ihletésű, fűszeres egytálétel. Darált hús, bab és paradicsom alap alkotja, amit csípős chili és fűszerek tesznek igazán karakteressé. Friss kenyérrel vagy tortilla chipsszel kínálva laktató vacsora.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, majd a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a mexikói fűszerkeveréket. Az apróra vágott chili paprikát és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és még 10–12 percig pároljuk, amíg a hús teljesen átsül.

Ezután belekeverjük a leszűrt babot, és ha szeretnénk, kukoricát is adhatunk hozzá. Egy külön lábasban világos rántást készítünk, majd felöntjük a paradicsomlével, és a húsos keverékhez öntjük. Babérlevelet adunk hozzá, és ízlés szerint főzzük tovább, amíg az ízek összeérnek.

Friss, ropogós kenyérrel vagy tortilla chipsszel tálaljuk.

Tipp

Ha sűrűbben szeretjük, kevesebb paradicsomlevet öntsünk hozzá, ha pedig levesesebben, akkor bátran adjunk többet. Egy kevés reszelt sajt és friss koriander a tetején még ízletesebbé teheti.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Mexikói Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is