Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vöröshagymát egy kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a marhahúst. A húst addig kell sütni a zsiradékon, amíg ki nem fehéredik. Ha a hús kezd pirulni, akkor sózzunk, borsozzunk, majd mehet az ételbe az apróra vágott paradicsom, a paradicsompüré, a chili paprika és a sör. Fedő alatt pároljuk meg a húst – ez kb. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát egy kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a marhahúst. A húst addig kell sütni a zsiradékon, amíg ki nem fehéredik. Ha a hús kezd pirulni, akkor sózzunk, borsozzunk, majd mehet az ételbe az apróra vágott paradicsom, a paradicsompüré, a chili paprika és a sör. Fedő alatt pároljuk meg a húst – ez kb. 25 percet fog igénybe venni.

Ha a hús megpuhult, akkor hozzá lehet adni a konzervbabot is, a jó minőségű konzervnek a levét is bele lehet önteni az ételbe. Én a főzés ezen utolsó szakaszában szoktam a chilis babhoz hozzáadni a fokhagymát. Végül következzen a chilis bab fénypontja: a kakaópor. Hiszik, vagy sem, egy teáskanál kakaó csodát tud tenni a chilis babbal – ezzel együtt, én csak az autentikus változatba szoktam tenni, a mediterrán, vagy más chilis babba nem teszek kakaót. Szóval, az utolsó hozzávalók után csak addig kell főzni az ételt, amíg a bab megpuhul.

A chilis babot fogyasszuk rizzsel, esetleg friss kenyérrel, vagy tortillával.

A chilis babhoz sört szoktam kínálni a vendégeknek – ha az ételbe is került, akkor az asztalra is kerüljön!

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is