Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis bab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 1 konzerv chilis bab
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 50 ml sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál oregánó
  • só
  • cukor
  • 1 db chilipaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • cayenne bors

Elkészítése

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A konzerveket kibontjuk, és a chilis bab kivételével mindegyik levét leöntjük.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és addig kevergetjük, amíg szép fehér nem lesz. Ezután rászórjuk az oregánót, ízlés szerint sózzuk, majd hozzáöntjük a kukoricát, és 5 percig együtt pároljuk.

Hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt, majd ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá, ha kissé édesebbre szeretjük. Forralunk rajta egyet, majd hozzáadjuk a vörös babot. Ennél a lépésnél beletehetjük a szárított erős paprikát és a cayenne borsot is – a cayenne borssal óvatosan bánjunk, mert nagyon erős! Ha nincs kéznél, helyettesíthetjük őrölt fekete borssal vagy Erős Pistával is. Kb. 5 percig együtt főzzük.

Végül hozzáadjuk a chilis babot is a levével együtt, és még 10 percig lassú lángon főzzük, közben kevergetjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/chilis-bab-4/