Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis bab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zöld paprika
  • 1 darab kicsi chili paprika (vagy szárított chili)
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 5 dl víz
  • 2 doboz bab konzerv (vörös vagy fehérbab)
  • 0,5 doboz konzerv kukorica
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál római kömény
  • csipet fahéj (el is hagyható)
  • 0,5 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paprikát és a chilit vékonyan szeleteljük fel. A sűrített paradicsomhoz keverjük hozzá a vizet.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát és a római köményt, pár pillanat múlva pedig a vékonyra szeletelt paprikát és a chilit (a chilit ízlés szerint adjunk hozzá, nehogy túl csípős legyen).

Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a darált húst és addig pároljuk, míg a hús kifehéredik.

Ekkor öntsük fel a paradicsomlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd kisebb lángon főzzük kb egy órán át (közben többször keverjük meg és ha szükséges, ízesítsünk utána).

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett babot, keverjük alaposan össze, majd főzzük még kb 10 percig.

Végül adjuk hozzá a kukoricát, melegítsük forráspontig, majd fedjük le az edényt, zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen (a kukoricát ízlés szerint ki is hagyhatjuk belőle).

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/chilis-bab-8/