Hozzávalók:
- 1 fehér bab konzerv
- 1 vörös bab konzerv
- 40 dkg sertés darált hús
- 2 ek étolaj (vagy zsír)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
- 50 g mexikói alappor (chilis bab alap)
- chili ízlés szerint
- 1 konzerv csemege kukorica
Elkészítése:
A húst olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a babokat, melyeket előtte lecsepegtettünk. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. A chilis alappal elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a darált húst.
Ezután fedő alatt párolni kezdjük, néha megkeverjük.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kukoricát, és 5 perc múlva lekapcsoljuk alatta a lángot.
Friss kenyérrel tálaljuk!