Elkészítése
Először is, a hagymákat megpucolom, és apró kockákra vágom. A paprikát megmosom, és nagyobb kockákra vágom. A hagymát olajon megpirítom, ha üveges, leveszem a tűzről, megszórom sóval, chiliporral vagy paprikaporral, visszateszem a lángra, és egy nagyon picit megpirítom.
Rádobom a darált húst, és fehéredésig pirítom. Aztán ráöntöm a paradicsomlevet vagy sűrített paradicsomot, hozzáadom a paprikát, és tetszőlegesen fűszerezem. Inkább legyen túl fűszeres, mint íztelen, mert a kukorica és a bab a végén úgyis felveszi a plusz fűszerezést.
Ha ez kész, elkeverjük, felöntjük pár dl vízzel, hogy jó szaftos legyen, és lassú tűzön megfőzzük. Ha már a hús megpuhult, hozzáadjuk a konzervbabot és -kukoricát, leöntjük róluk a levet, és belekeverjük az alapba. Ha kell, utánaízesítünk, és hagyjuk, hogy felforrjon.
Pár percig hagyjuk rotyogni, majd már tálalhatjuk is. Kenyérrel vagy akár anélkül, kanállal, mélytányérból az igazi.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
