Elkészítése
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott löncshúst, és krumplinyomóval vagy fakanállal szétnyomkodjuk, hogy darált hús állagúra essen szét. Néhány percig pirítjuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és ízlés szerinti mennyiségű ketchupot.
A fokhagymát belenyomjuk, majd az egészet ízesítjük oregánóval, majoránnával és bazsalikommal. Összefőzzük, végül sózzuk és borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a chilis bab konzervet a levével együtt, majd a kukoricát is. Pár percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.
Tipp
Ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, főtt rizzsel is tálalhatjuk. Aki szereti a csípős ízeket, chilipaprikával vagy erős pistával erősítheti az ételt, így még pikánsabb lesz.
