Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis bab löncshússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 450 g löncshús
  • 1 db chilis bab konzerv
  • 1 db konzerv kukorica
  • olaj
  • majoránna
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
  • só
  • 1 doboz paradicsompüré
  • ketchup
  • chilipaprika

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott löncshúst, és krumplinyomóval vagy fakanállal szétnyomkodjuk, hogy darált hús állagúra essen szét. Néhány percig pirítjuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és ízlés szerinti mennyiségű ketchupot.

A fokhagymát belenyomjuk, majd az egészet ízesítjük oregánóval, majoránnával és bazsalikommal. Összefőzzük, végül sózzuk és borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a chilis bab konzervet a levével együtt, majd a kukoricát is. Pár percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

Tipp

Ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, főtt rizzsel is tálalhatjuk. Aki szereti a csípős ízeket, chilipaprikával vagy erős pistával erősítheti az ételt, így még pikánsabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/chilis-bab-loncshussal/