Hozzávalók:
- 1 db chilis babkonzerv (netto 410 g)
- 10 dkg kockázott bacon
- 5 dkg morzsolt kukorica (fagyasztott)
- 10 dkg szárazkolbász
- 1 lila hagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 15 dkg száraztészta
- 1 mk őrölt kömény
- só
- bors
- chili pehely
Elkészítése:
A bacont és a felkarikázott kolbászt teflon serpenyőben a tésztával együtt pirítjuk. Mikor mind megpirult, hozzáadjuk a szeletekre vágott lila hagymát, a fokhagymát, és megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a babkonzervet és a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy leheletnyi őrölt köménnyel, és felöntjük egy kevés vízzel. Mikor a tészta megfő, (pár perc) a szaft is kellően besűrűsödik, ekkor lehúzzuk a tűzről, és már tálaljuk is.
Tálaláskor meghinthetjük egy kevés chili pehellyel, ettől még tüzesebb ízt kap.
[box style=”info”]Tészta helyett készíthetjük rizzsel is.[/box]