Elkészítése
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst és alaposan átpirítjuk. Felöntjük a sűrített paradicsommal és kb. 2 dl vízzel. Sóval, borssal, chilivel és oregánóval fűszerezzük, majd összeforraljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott kápia paprikát és a fél paradicsomot, és pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A zöldbabot sós vízben előfőzzük, leszűrjük, majd a lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt a húsos raguhoz adjuk. Összefőzzük, míg az egész egységes, szaftos állagot kap.
Tipp
A receptet gazdagíthatjuk kukoricával vagy vörös vesebab konzervvel is, így még inkább mexikói jellegű ételt kapunk. Friss korianderrel megszórva, reszelt sajttal és egy kevés tejföllel tálalva különösen finom
