Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis zöldbab csicseriborsóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált hús
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 2 dl víz
  • 1 db kápia paprika
  • 0,5 szem paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • chili
  • oregánó

Elkészítése

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst és alaposan átpirítjuk. Felöntjük a sűrített paradicsommal és kb. 2 dl vízzel. Sóval, borssal, chilivel és oregánóval fűszerezzük, majd összeforraljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott kápia paprikát és a fél paradicsomot, és pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

A zöldbabot sós vízben előfőzzük, leszűrjük, majd a lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt a húsos raguhoz adjuk. Összefőzzük, míg az egész egységes, szaftos állagot kap.

Tipp

A receptet gazdagíthatjuk kukoricával vagy vörös vesebab konzervvel is, így még inkább mexikói jellegű ételt kapunk. Friss korianderrel megszórva, reszelt sajttal és egy kevés tejföllel tálalva különösen finom

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/chilis-zoldbab-csicseriborsoval/