Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Csángó gulyás csülökkel és gerslivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 ek sertészsír 1 nagy fej vöröshagyma 1 teáskanál fűszerpaprika 70 dkg sertéscsülök 4 gerezd fokhagyma bors ízlés szerint 0,5 teáskanál koriander só ízlés szerint 30 dkg savanyú káposzta 0,5 bögre gersli (2,5 dl-es) 2 l víz 2 dl tejföl (tálaláshoz) 0,5 teáskanál borsikafű Elkészítése: A zsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, beleteszünk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
iluska receptjei
Beküldte: 2017.10.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 ek sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 70 dkg sertéscsülök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 0,5 teáskanál koriander
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 0,5 bögre gersli (2,5 dl-es)
  • 2 l víz
  • 2 dl tejföl (tálaláshoz)
  • 0,5 teáskanál borsikafű


Elkészítése:

A zsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, beleteszünk a csülköt kockákra vágva. Kevergetve kicsit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval, korianderrel, zúzott fokhagymával.

Pici vizet öntünk alá és fedő alatt, néha megkeverve pároljuk 1 órn át.

Ekkor belerakjuk a savanyú káposztát és a gerslit is, majd felöntjük 2 liter vízzel. Jó puhára főzzük.

A végén adjuk hozzá a borsikafüvet. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
iluska receptjei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is