Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Császárszalonnás rakott vajbab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg vajbab 5 dkg vaj 10 dkg sajt 50 dkg csirkemellfilé 1 fej vöröshagyma 4 dl tejföl 1 dl tej 1 tojás 1 tojás sárgája 15 dkg császárszalonna ízlés szerint só ízlés szerint bors ízlés szerint ételízesítő ízlés szerint majoránna Elkészítése: A vajbabot vízben pároljuk puhára. A felkockázott hagymát és a császárszalonnát egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg vajbab
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 15 dkg császárszalonna
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint majoránna


Elkészítése:

A vajbabot vízben pároljuk puhára.

A felkockázott hagymát és a császárszalonnát egy serpenyőben a vaj hozzáadásával pirítsuk meg. Ezután a felkockázott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk, majd egy kevés víz, só, bors, hozzáadásával pároljuk puhára. Ha a hús megpárolódott, leöntjük róla a felesleges levet és hozzárakjuk a szalonnás-hagymás keverékhez. Kicsit összepirítjuk és jöhetnek a fűszerek (majoránna, delikát) és egy tojás sárgáját is belekeverjük.

Ezek után egy jénaiba jön a rétegezés a következő módon: a bab felét a jénai aljára simítjuk, erre jön a szalonnás-hagymás-csirkemelles ragu, majd erre a maradék bab kerül. Egy tálban elkeverünk 2 dl tejfölt, 1 dl tejjel és 1 egész tojással, majd ezt elosztva, ráöntjük a rakott babra. Ez szépen lecsorog, így jutni fog mindenhova.

A másik tejölt (2 dl) a tetejére simítjuk, majd erre jöhet a sajt. Előmelegített sütőben lefedés nélkül kb 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul (közepes lángon).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is