Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 10 dkg zsír 2,5 dl tej 3 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 2 tojás sárgája csipet só Töltelék: 1 kg csirkecomb filé/mell 2 ek friss reszelt gyömbér kakukkfű rozmaring 3 gerezd fokhagyma lereszelve 1 kisebb chili 2-3 ek zsír só bors 2-3 szál sárgarépa 7-8 db nagyobb mangold levél, vagy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Orsolyaniac
Beküldte: 2014.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 kg csirkecomb filé/mell
  • 2 ek friss reszelt gyömbér
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 kisebb chili
  • 2-3 ek zsír
  • bors
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 7-8 db nagyobb mangold levél, vagy spenót
  • 1 doboz feta sajt
  • 1 üveg csemegeuborka
  • 3 db kaliforniai paprika ( piros, sárga, zöld)
  • mustár
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag


Elkészítése:

Először is, a liszttel elkeverem a sót, majd elmorzsolom benne a zsírt. A tejet kéz melegre langyosítom, beleszórom a cukrot és az élesztőt, a tálban a liszt közepébe egy kis mélyedést készítek és beleöntöm az élesztős-cukros keveréket, pár percig hagyom fölfutni. A 2 tojást szétválasztom, a 2 sárgája mehet az élesztős keverékbe, a fehérjéket pedig későbbre eltehetjük. Szép, sima tésztává gyúrom ( jól ki kell gyúrni) és meleg helyre teszem, letakarva bő egy órára.

A csirkehúst – ami lehet melle vagy combja is kis kockákra/ csíkokra vágom. Jól besózom, borsozom majd kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítem és félreteszem. A zsírt egy serpenyőben felhevítem, közben a fokhagymát és a chillit apróra szeletelem, a gyömbért lereszelem és megfuttatom hirtelen a forró zsírban. Hogy ne égjen meg, azonnal rá i dobom a husit, fehéredésig. Szűrős kanállal kiszedem a csirkét, a répát vastagabb csíkokra, batonnet-re szeletelem és beledobom a visszamaradt szaftba, félig megfőzöm benne, majd ezt is kiszedem.

A mangold leveleket sós vízben leforrázom, majd szintén megfuttatom kicsit a husi szaftjában, kiszedem félreteszem.
A paprikákat csíkokra vágom, a csemegeuborkát hosszában félbe és a fetát is vastagabb csíkokra.

A tésztát kinyújtom olyan hosszúságúra, hogy ha felcsavarva a tepsibe kerülne, végig érjen benne. Megkenem bőven mustárral, 1-2 cm-t a szélein kihagyva, majd megszórom zsemlemorzsával. Erre fektetem rá a mangold/spenót leveleket, hogy a mustár széléig teljesen befedje azt. Tekerési iránynak párhuzamosan mehetnek rá a csíkozott zöldségek, a feta, de mielőtt a husi is rákerülne, ütök bele egy tojást, az fogja majd össze. Mehet rá a husi.

Körülbelül két hajtásnyi lesz a kenyér, ne legyen a tekerés se túl laza, se túl szoros. A hajtás alulra kerül, a végeket aláhajtom, csinos kis kenyeret formálok belőle, a tetején pengével vagy éles késsel bevágom egészen a töltelékig 4-5 helyen. 1-2 tojás sárgájával megkenem az egészet, nagy szemű sóval és szezámmal megszórom. 150°C-180°C fok között sütöm készre, körülbelül 40 percig, de nézegetni kell fél óra után.:) Szép aranybarnán lesz kész, a sütőből kivéve konyharuhával terítem le és ráborítok még egy tepsit, az alatt ha kihűlt, teljesen megpuhul, szeletelhető és isteni lesz.:)

[box style=”info”]Bármivel tölthető, én ezekkel szeretem a legjobban.:) A tetejére kömény is szórható, vagy sajt, bármi. 🙂 Mellé általában házi majonézt kínálok, paradicsomot.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Orsolyaniac
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is