Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseh burgonyatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg burgonya (főtt, áttört )
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanálnyi zsír
  • bors
  • só

A töltelékhez

  • 30 dkg darált sonka
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • só
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)

A tetejére

  • 5 dkg vaj (vagy margarin )
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd egy kizsírozott konyharuhára kb. egy centi vastagra, téglalap alakban kinyújtjuk. Megkenjük a kockákra vágott szalonna, sonka, só és vagdalt petrezselyemmel ízesített tejföl keverékével, összegöngyöljük, és a konyharuhába bekötjük. Lobogó, sós vízben kb. fél óráig főzzük, majd a ruhából kibontva, forró tálra fektetjük. Tetejét vajban (vagy margarinban) pirított zsemlemorzsával szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/cseh-burgonyatekercs/