Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csevapcsicsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 20 dkg sertéshús
  • 10 dkg vöröshagyma
  • só
  • őrölt fekete bors
  • erős paprika
  • édesnemes paprika
  • olaj
  • petrezselyemzöld


Elkészítése:

A húsokat ledaráljuk, és a vöröshagymát reszeljük hozzá. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük, majd 1 órát hűtőben érleljük.

Utána 2 cm vastag, 5 cm hosszú rudakká formázzuk nedves kézzel. Ismét hűtőbe tesszük. 1 óra múlva olajjal megkenjük, és nyáron lehetőleg faszénparázson, forgatva sütjük. Télen egy teflonos tepsibe helyezzük őket egymástól 4-5 cm távolságra és 160 fokos sütőben, légkeveréses grillezőn süssük szép pirosra.

Salátával, főtt burgonyával, friss hagymával körítjük, petrezselyemmel megszórjuk

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csevapcsicsa/