Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Csípős gombapaprikás szárított paradicsommal, nokedlivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500g vegyes gomba (csiperke, barna csiperke, laska) 1 ek zsír 2 nagyobb fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 db zöldpaprika 1 kisebb paradicsom 1 kanál, őrölt pirospaprika 1 kis csilipaprika 1 marék szárított paradicsom (ha nincs, tegyél bele 1 kanál sűrített paradicsomot) kevés só, őrölt bors kevés köménymag 1 kanál tejföl Elkészítése: A hagymát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.01.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500g vegyes gomba (csiperke, barna csiperke, laska)
  • 1 ek zsír
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 kanál, őrölt pirospaprika
  • 1 kis csilipaprika
  • 1 marék szárított paradicsom (ha nincs, tegyél bele 1 kanál sűrített paradicsomot)
  • kevés só, őrölt bors
  • kevés köménymag
  • 1 kanál tejföl


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Megsózzuk, majd hozzáadunk kevés köménymagot.

Kicsit együtt pirítjuk. Az apróra vágott paprika, és paradicsom, és kevés szárított paradicsom, valamint egy kis csili is hozzákerül. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a kicsit szétfőnek a fazékba lévők.

Hozzáadjuk a szeletelt, vagy darabolt gombát, és a felcsíkozott fokhagymagerezdeket. Megborsozzuk, és beletesszük az őrölt pirospaprikát. Fedő alatt főzzük tovább. A gomba levet enged, hiszen nagyobbik része víz, így jó esetben nincs szükség a víz pótlására. Kóstoljuk meg, mert lehet, hogy szükség van egy kevés sóra, mert a fazékban lévők felvették.

Nem feltétlenül szükséges, de én 1 kanál tejfölt is kavarok hozzá, amivel kicsit sűrítem, valamint pikánsabbá teszi az ízét. A közben 2 tojásból, 6 evőkanál lisztből, vízből kikevert, forró, enyhén olajos vízben kifőtt galuskával tálalom.

[box style=”info”]A galuskát vágódeszkáról szoktam szaggatni. Ezzel szép, egyenletes, vékony galuskákat tudok készíteni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is