Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 sertéstüdő 1 sertésszív 1 sertésnyelv 1/2 sertésfej füllel 2 nagy vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 3 nagyobb sárgarépa 5 dl sűrű paradicsomlé 1 citrom vagy kevés citromlé friss bazsalikom friss kakukkfű friss petrezselyemzöld só őrölt bors kevés csili vagy csípős paprika 1 ek mustár 3 alma 1 marék savanyú káposzta néhány babérlevél kevés ecet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 sertéstüdő
  • 1 sertésszív
  • 1 sertésnyelv
  • 1/2 sertésfej füllel
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 5 dl sűrű paradicsomlé
  • 1 citrom vagy kevés citromlé
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű
  • friss petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • kevés csili vagy csípős paprika
  • 1 ek mustár
  • 3 alma
  • 1 marék savanyú káposzta
  • néhány babérlevél
  • kevés ecet
  • sertészsír

 


Elkészítése:

A fejet, a tüdőt nagyobb darabokra vágjuk, a szívvel és néhány babérlevéllel együtt sós, enyhén ecetes vízben, lassú tűzön főzni kezdjük.

Közben a vöröshagymát apró kockákra, a répát karikára, a meghámozott almát nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a savanyú káposztát apróbbra vagdossuk. A zöld fűszereket finomra aprítjuk.

A megpuhult húsokat hűtés után felcsíkozzuk. A főzőlét félretesszük.

A vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk, sózzuk, majd a csíkokra vágott húst is hozzátesszük. A leszűrt főzőléből annyit öntünk rá, hogy az egészet ellepje. Belerakjuk a répát, a savanyú káposztát, a negyedbe vágott citromot vagy a citromlét, a paradicsomlét, a mustárt. Erősebben borsozzuk, csilivel vagy csípős paprikával ízesítjük, ha kell, még sózzuk.

Hozzáadjuk a darabolt almát és a zöld fűszereket. Ezután az ételt 30-40 perc alatt készre főzzük. Közben ha szükséges, a maradék főzőlével vagy vízzel pótoljuk az elpárolgó folyadékot.

Puliszkával és tejföllel tálaljuk. Más, szaftos ételhez való köretet is adhatunk hozzá (pl. galuskát vagy főtt tésztát).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is