Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 fej savanyú káposzta 2 kg darált hús 1 db tojás 2 kávéskanál pirospaprika 1 kávéskanál csípős paprika 1 bögre rizs 2 fej hagyma 7 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál őrölt bors 1 kanál só 1 kanál zsír 2 kanál liszt 1 kávéskanál szárított kakukkfű Elkészítése: Ezt a töltött káposztát olyankor készítem, amikor vendégeink vannak. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 fej savanyú káposzta
  • 2 kg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál csípős paprika
  • 1 bögre rizs
  • 2 fej hagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kanál só
  • 1 kanál zsír
  • 2 kanál liszt
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű


Elkészítése:

Ezt a töltött káposztát olyankor készítem, amikor vendégeink vannak. Bográcsban, üstben is el lehet készíteni, de akár nagyobb fazékban is meg lehet csinálni. Rendkívül látványos megoldás, hogy a kivájt közepű cipóban tálaljuk. Épp ezért, kevés levet hagyok neki, amit paprikás rántással sűrítek. Savanyú fejes káposztából készítem, amit megfelelően kimosok.

A tölteléket kikeverem, hozzáadom a cipókból kivett kenyérbelet is. Kicsit csípősebbre készítem a tölteléket a szokásosnál. A töltelékeket az erektől megszabadított káposztalevelekbe csomagolom, majd rétegezem az edénybe. A megmaradt káposztát apróra vágom és azt is az edénybe teszem.

A töltelékeket, leszorítva főzöm! Ez úgy a legegyszerűbb, hogy egy kisebb fedővel fedem le az edény tartalmát, majd arra kisebb, vízzel teli fazekat teszek.

A lassú, hosszú főzés után, laza paprikás rántással sűrítem.

Tálaláskor, a cipókba adagolom a káposztákat, így az edény is elfogyasztható.

Ízlés szerint megöntözhető tejföllel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is