Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 nagyobb paradicsom 1 színes paprika (kápia) néhány káposztalevél 1 nagyobb fej vöröshagyma néhány gerezd fokhagyma 1 nagy szál sárgarépa 1 kígyóubork/cukkini só szójaszósz gyömbér csili szecsuáni bors 250 g rizstészta/rizs/spagetti Elkészítése: A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra, vagy hasábokra. A wokot az olajjal együtt felforrósítjuk, majd a hagyma pirításával kezdünk. Rögtön hozzáadjuk a sárgarépát, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 színes paprika (kápia)
  • néhány káposztalevél
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 1 kígyóubork/cukkini
  • szójaszósz
  • gyömbér
  • csili
  • szecsuáni bors
  • 250 g rizstészta/rizs/spagetti


Elkészítése:

A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra, vagy hasábokra.

A wokot az olajjal együtt felforrósítjuk, majd a hagyma pirításával kezdünk. Rögtön hozzáadjuk a sárgarépát, kevés apróra darabolt fokhagymát, a paradicsomot, ami rögtön levet is enged. A paprika is hozzákerül, valamint a darabolt káposzta, vagy kínai kel, és az uborka, vagy cukkini is. Mérjük fel, mennyi időre van szükség ahhoz zöldségfélékként, hogy megpuhuljanak, mégis roppanósak maradjanak.

Most fűszerezzük, ízesítjük gyömbérporral, csiliporral, vagy szecsuáni borssal ízlés szerint, és szójaszószt, (esetleg halszószt) adunk hozzá.

Főzhetünk hozzá rizst, de egyszerűbb, ha a nagyobb áruházakban kapható rizstésztát teszünk hozzá. Ez felissza a finom zöldséglét, valamint így egytálételként fogyasztható az elkészült étel.

Ha a tésztát is belefőzzük, akkor még 2-3 deci alaplé, vagy víz szükséges hozzá. A tészta 5 perc alatt tökéletesre fő a többi hozzávalóval együtt a wokban. Ekkor fedjük le a jobb párolódás miatt.

Ha húsosan készítenénk, akkor először a csíkokra vágott húst kell megpirítani, majd hozzáadni a zöldségeket. Még finomabb, ha a pirított húst kivesszük a wokból, amikor elkészült, és a már forró wokban elkezdjük sütni a zöldségeket. A pirított húscsíkokat pedig csak a tálaláskor rakjuk vissza a sült, párolt zöldségekre.

Tehető bele cukkini, kínai kel, karalábé, szárzeller, gomba, és rengeteg más zöldség is, ami épp a kezünk ügyébe akad.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Kínai Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is