Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke húsgolyók sajtos-tejszínes mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Golyókhoz

  • 1 kg csirkecomb (filézve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál só (vagy ételízesítő)
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld (aprítva)
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 evőkanál étolaj

Tejszínes szószhoz

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld (aprítva)
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet őrölt bors
  • csipet só
  • 120 ml tejszín
  • 20 dkg sajt

Elkészítése

A burgonyát megmossuk és sós vízben 8-10 perc alatt félpuhára főzzük, majd hideg vízzel kissé lehűtjük, meghámozzuk és félretesszük.

Mialatt fő a burgonya a húst ledaráljuk és az étolaj kivételével az összes hozzávalóval jól elkeverjük.

Egy nagyobb tepsit kikenünk az olajjal és a fűszeres csirkehúsból kisebb golyókat formálva, elrendezve kirakjuk a tepsi alját. A félig megfőtt burgonyát vastagabb karikára vágjuk és mellékelt fotó alapján körberakjuk velük a tepsi peremét és a húsgolyókat.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Ezalatt a tejszínes öntethez a tojást felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük. Nagyjából 30 perc múlva illetve miután a hús pici levet eresztett és burgonyák szélei elkezdenének pirulni kivesszük a sütőből és egy evőkanállal elosztjuk a sajtos keveréket a húsgombócokra.

Visszatesszük a sütőbe és újabb 30-35 perc alatt szép pirosra, készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csirke-husgolyok-sajtos-tejszines-martasban/