Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke jambalaya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • só
  • 6 darab csontozott csirke felsőcomb darabolva
  • 2 evőkanál apróra vágott oregánó
  • 2 teáskanál cayenne bors
  • 1 fej lilahagyma aprítva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 darab hegyeserős paprika darabolva
  • 1 darab kápia paprika darabolva
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka kockázva
  • füstölt sonka kockázva
  • 1 liter csirkehúsleves alaplé
  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg zöldborsó

Elkészítése

A húshoz hozzáadjuk a cayenne borsot és az oregánót, majd összekeverjük. Egy nagyobb edényben felhevítjük a vaj és olaj keverékét, majd megsütjük a húsdarabokat kb 10 perc alatt.

A húst kiszedjük az edényből és félretesszük.

Kevés olajat öntünk az edénybe, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat és kevergetve kb 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk.

Ezután hozzáadjuk a csirkét, sonkát és felöntjük az alaplé kb felével. Kb 30 percig főzzük lefedve. Közben ha elfőné a levét, akkor öntünk még alá alaplevet.

Hozzáadjuk a rizst és a borsót, majd készre főzzük az ételt. Ha fagyasztott borsót használunk, az elég később is hozzáadni.

Közben ha szükséges, akkor pótoljuk alatta az alaplevet, hogy ne legyen száraz az ételünk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csirke-jambalaya/