Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 egész csirkecomb
- 1 kg burgonya
- 1 csomag carbonara alappor
- 1 nagy tejföl (375 g)
- 20 dkg sajt
- só
- sors
- fokhagyma
- pár szelet húsos, füstölt szalonna
- 30*40 cm-es tepsi
Elkészítése:
A combokat egyben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fokhagyma granulátummal is beszórjuk.
A A burgonyát meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és enyhén sózzuk.
A tepsi aljára letesszük a szalonnát, az aljára letesszük a krumplit, rátesszük a combokat bőrével felfelé, majd közé teszünk még szalonna csíkokat.
Kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával letakarjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd amikor már majdnem puha a hús, levesszük a fóliát és arany barnára sütjük.
A tejfölt, reszelt sajtot, alapport és 1 dl vizet alaposan kikeverjük, ráöntjük a húsra és még 5-10 percig sütjük.


