Hozzávalók:
- 0,5 kg tisztított csirke máj
- 20 dkg liszt
- 15 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- fél mokkáskanál curry por
- 2-2,5 dl tej
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztbe belekeverem a sütőport, majd a kukoricadarát, a felvert tojást, pirospaprikát, curryt, cukrot és a tejet folyamatosan, hogy sűrű palacsinta tésztaszerű legyen az állaga.
Belemártom a májat, hogy befedje a massza (ha szükséges higítom tejjel, vagy sűrítem liszttel) és forró olajban aranysárgára sütöm. Papírszalvétára szedem, hogy a felesleges olajat leitassam. Salátával vagy bármilyen burgonyás körettel finom.