Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj parasztosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg csirkemáj
  • 4 darab burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 darab paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 4 szál friss rozmaring
  • 3 darab friss zsálya
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg mozzarella
  • 1 teáskanál grillzöldség fűszerkeverék
  • fűszerpaprika
  • bors
  • só
  • 2 evőkanál zsiradék

Elkészítése

A csirkemájat átmossuk és enyhén sós vízben 6-8 percig előfőzzük, majd leszűrjük és konyharuhával letakarva félretesszük.

A burgonyát héjában 10 percig sós vízben szintén előfőzzük, majd meghámozzuk.

Mialatt főnek az alapanyagok, a lilahagymát, a paradicsomot és a paprikát vastagabb szeletekre felvágjuk, majd egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal.

A félig megfőtt burgonyákat felszeleteljük és a kikent tepsibe sorakoztatjuk, majd megszórjuk grillzöldség fűszerkeverékkel és enyhén megsózzuk.

Ezután rárétegeljük a lilahagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zsályaleveleket, majd a csirkemájat, a szalonna szeleteket, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával is megszórjuk, közé rakunk néhány szál rozmaringot, végül rátesszük a mozzarella golyókat.

200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.

Kenyérrel és ízlés szerint savanyúsággal, illetve lehűtött kovászos uborkával még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csirkemaj-parasztosan/