Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájas-gombás krumplitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg főtt burgonya (reszelve )
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • 0,5 kg csirkemáj
  • gomba
  • hagyma
  • reszelve
  • olaj
  • bors
  • piros arany
  • sárga paprika
  • paradicsom
  • 375 g tejföl
  • 2 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése

Először megfőzzük a krumplit, majd lehúzzuk a héját és hagyjuk kihűlni. Ezután lereszeljük, és szerecsendióval, ételízesítővel, valamint apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Egy kis tej hozzáadásával jól összepürésítjük, hogy krémes állagú legyen. A csirkemájakat feldaraboljuk, minden májat körülbelül négy darabra, majd a gombát is felszeleteljük. (Én vargányagombát használtam, de más fajta gombával is ízletes lesz.)

A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, a csirkemájat, a felkockázott paradicsomot, a sárga paprikát, az őrölt borsot, és a zúzott fokhagymát. Az egészet kevergetve, pár perc alatt átsütjük, majd ételízesítővel megszórjuk.

Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Az alsó réteg a krumplipüré lesz, majd rákerül a májas-gombás keverék. Minden rétegre elszórtan nyomunk egy kevés Piros Aranyat. Folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Két tojást felverünk, és összekeverjük a tejföllel, majd ételízesítővel ízesítjük. Ezt az elegyet a torta tetejére öntjük, végül reszelt sajttal megszórjuk. Az egészet előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a sajt aranybarnára sül.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csirkemajas-gombas-krumplitorta/