Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájas “rizotto” recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 3-4 szelet bacon
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • só, bors, majoránna, ízlés szerint ételízesítő


Elkészítése:

A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd kis lángon 15-20 percig főzzük.

Amíg a rizs fő, elkészítjük a májat. Az összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, amit szintén megpirítunk. Belerakjuk a májat, megszórjuk borssal, meg a majorannával, pár percig sütjük.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, egy kis ételízesítővel meghintjük és 10 percig pirítjuk. A rizs tetejére szedve tálaljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csirkemajas-rizotto-2/