Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkepaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
  • 1 db sárga vagy zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • só
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk a felmelegített olajon. Ezután hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát, pirospaprikát és felöntjük kb 1 dl vízzel.

Rátesszük az alapra a húsokat. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikakrémmel és a húsleves kockával. Ezután hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt készre főzzük.

Amikor a hús megpuhult, akkor a tejföl-tejszín keverékében csomómentesre keverjük a lisztet és behabarjuk vele az ételünket.

Nokedlivel, tésztával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csirkepaprikas-4/