Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Csirkepaprikás bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 egész csirke 5 fej hagyma 5 gerezd fokhagyma 30 dkg zöldpaprika 30 dkg paradicsom 1 kanál só 1 kávéskanál köménymag csipet őrölt bors 2 szál kakukkfű 2 evőkanál pirospaprika 1 dl fehérbor 1 csípős paprika Elkészítése: A mennyiségek minimum 10 literes bográcsra értendőek! A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. Mindenkinek ajánlom, a házi kapirgálós jószágokat, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 egész csirke
  • 5 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 kanál só
  • 1 kávéskanál köménymag
  • csipet őrölt bors
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csípős paprika


Elkészítése:

A mennyiségek minimum 10 literes bográcsra értendőek!

A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. Mindenkinek ajánlom, a házi kapirgálós jószágokat, mert egész más az ízük, mint a nagyban tartottaké!

A hagymát felszeljük, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, a paprikát, paradicsomot feldaraboljuk.

Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk (ha van füstölt szalonna, akkor ajánlom azt tenni először a bográcsba és annak kisütött zsírján folytatni a főzést). Hozzáadjuk a köményt, majd a fokhagymát és megsózzuk. Felöntjük kevés vízzel és a bográcsba tesszük a paradicsomot. 10 perc után beletesszük az ízlés szerint feldarabolt csirkét, a máj kivételével. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Belekerül a többi fűszer és a csípős paprika is. Megvárjuk, hogy felforrjon.

Megkóstoljuk a szaftot! Most adjuk hozzá a darabolt zöldpaprikát (A családom nem szereti, ha a paprika szétfő! Úgy szeretjük, ha a főzés után is felismerhető marad és kicsit roppanós.)

Ha úgy látjuk, majdnem készre főtt, beletesszük a májat is, valamint a borban jól elkevert pirospaprikát is. Ha újból felforrt, kész az étel.

A pirospaprikát legtöbbször a végén teszem a bográcsos ételekbe. A kozmálást legtöbbször a bogrács aljára gyűlt, őrölt paprika okozza, így egy veszélyforrás ki van pipálva. Feltétlenül javaslom, a többszöri kóstolást! A legegyszerűbb úgy, hogy a fakanállal felkavarjuk a szaftot, majd magasabbról evőkanálba csorgatjuk. A sugárban csorgatott lé kihűl, így nem kell fújni a kóstoláskor.

Galuskával, vagy kifőtt száraztésztával tálaljuk.

El lehet készíteni fazékban is, de a bográcsozásnak más a hangulata!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is