Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott, leveles tészta A pörkölthöz: 40 dkg csirkemellfilé 1 közepes fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma őrölt bors só 1 evőkanál olaj késhegynyi pirospaprika A batyuk kenéséhez: 1 felvert tojás A tálaláshoz: 0,5 kg vegyes zöldség 1 evőkanál folyékony margarin Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felhevített olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.05.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott, leveles tészta

A pörkölthöz:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj
  • késhegynyi pirospaprika

A batyuk kenéséhez:

  • 1 felvert tojás

A tálaláshoz:

  • 0,5 kg vegyes zöldség
  • 1 evőkanál folyékony margarin


Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felhevített olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük 1 dl vízzel. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az apróra vágott húst és ízlés szerint fűszerezzük. Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

A zöldségeket a felhevített margarinon roppanósra sütjük.

A leveles tésztát kiengedjük, majd kinyújtjuk és 12 négyzetre vágjuk. A pürésített hússal és kevés zöldséggel megtöltjük, majd a sarkait összefogjuk és a tetején kissé megtekerjük.

Sütőpapíros tepsibe tesszük a batyukat, felvert tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

Az elkészült batyukat a zöldségekkel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is