Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkés enchilada recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma (hámozva, kockára vágva)
  • 700 g csirkemellfilé ( apróra vágva)
  • só
  • bors
  • 400 g vörösbab konzerv
  • 8 nagy tortilla
  • reszelt sajt
  • 1 adag enchilada szósz

Enchilada szószhoz

  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál chili
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál só
  • 1/4 tesákanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál oregáno (szárított)
  • 5 dl alaplé

Elkészítése

Szósz:

Az olajat melegítsük fel egy kisebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet és 1-2 percig pirítsuk. Keverjük bele a fűszereket, majd folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet úgy, hogy ne legyen csomós és keverjük el alaposan.

Mérsékeljük alatta a hőfokot és fözzük kb 10-15 percig, amíg be nem sűrűsödik.

Enchilada:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Az olajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk meg rajta a hagymát kevergetve. Hozzáadjuk a csirkét és a chilit, majd sózzuk és borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül.

Ekkor hozzáadjuk a babot és elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.

Elkezdjük az összeállítást. Egy torillára kenjünk 1-2 ek szószt, tegyünk rá a csirkés keverékből egy sorban a közepére és szórjuk meg sajttal alaposan és az egészet tekerjük fel.

A tortillákat sorakoztassuk egy tepsibe vagy jénaiba. A megmaradt mártást egyenletesen kenjük el az enchiládák tetején és szórjuk meg sajttal.

Süssük kb 20 percig.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csirkes-enchilada/