Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkével rakott tök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb spárgatök
  • 8 db csirke felsőcomb
  • 1 darab paprika (lehet piros kaliforniai paprika is!)
  • 1 fej vöröshagyma (vagy lilahagyma )
  • 10 szelet húsos füstölt szalonna
  • burgonya
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • pirospaprika
  • olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyát megpucoljuk, megfőzzük, majd vékonyra szeleteljük. Amíg fő, a tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, fél centis szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Felhasználás előtt leöntjük róla a levet. A combokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk, enyhén kiklopfoljuk. A paprikát és a hagymát felkarikázzuk.

Egy tepsit kikenünk olajjal, majd rétegezzük az alapanyagokat: először a burgonyát, amit enyhén sózunk és borsozunk. Erre helyezzük a csirkecombot, majd a szalonnaszeleteket, rá a karikázott hagymát és paprikát, végül az egészet beterítjük a tökkel. A tök tetejét megszórjuk pirospaprikával, borssal, és ha kell, még sóval is. Ha maradt szalonna, apró kockákban a tök tetejére szórjuk.

A tejfölt a tojásokkal felverjük, majd egyenletesen a rakott rétegre öntjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csirkevel-rakott-tok/