Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült brokkoli póréhagymával, tejföllel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg brokkoli
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 nagy kupa tejföl (2*450 g)
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1 kg tészta
  • szalámi
  • 15 dkg sajt
  • fűszer (ízlés és képzelőerő szerint, én a következőket raktam bele: só, bors, oregano, bazsalikom, majoránna, kakukkfű)


Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedjük, a póréhagymát és a szalámit feldaraboljuk. Serpenyőben megpároljuk és jól megfűszerezzük.

Közben a fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a tejföllel. A sajtot lereszeljük. A brokkolis keveréket és a tejfölt összekeverjük, majd egy tepsibe öntjük. Rászórjuk a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben kb 15 percig alufólia alatt sütjük, majd levesszük az alufóliát és tovább sütjük, ameddig a sajt rápirul.
[box style=”info”]Szóval, szerda dél, éhesek vagyunk, mi van itthon? Hát, ez lett a végeredmény. Én kb ennyi hozzávalóval dolgoztam, de egy kis plusz sajt és brokkoli még elfér benne :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csoben-sult-brokkoli-porehagymaval-tejfollel/