Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Csőben sült karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg karfiol 5 dl tej 2 ek vaj 4 ek liszt 15 dkg kemény sajt só szerecsendió 2 tojás Elkészítése: A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, a főzőléhez adunk kevés citromlevet. Leszűrjük és kivajazott jénai tál aljára vagy tepsibe rakosgatjuk. Elkészítjük a besamelt. A vajat felhevítjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 5 dl tej
  • 2 ek vaj
  • 4 ek liszt
  • 15 dkg kemény sajt
  • szerecsendió
  • 2 tojás


Elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, a főzőléhez adunk kevés citromlevet.

Leszűrjük és kivajazott jénai tál aljára vagy tepsibe rakosgatjuk.

Elkészítjük a besamelt. A vajat felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük a langyos tejjel és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük és jól összekeverjük.

Ha kihűlt a tojásokat is belekeverjük, szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük. A tetejére is reszelünk kevés sajtot.

Forró sütőbe toljuk és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felkockázva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is