Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 5 dl tej
  • 2 ek vaj
  • 4 ek liszt
  • 15 dkg kemény sajt
  • só
  • szerecsendió
  • 2 tojás


Elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, a főzőléhez adunk kevés citromlevet.

Leszűrjük és kivajazott jénai tál aljára vagy tepsibe rakosgatjuk.

Elkészítjük a besamelt. A vajat felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük a langyos tejjel és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük és jól összekeverjük.

Ha kihűlt a tojásokat is belekeverjük, szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük. A tetejére is reszelünk kevés sajtot.

Forró sütőbe toljuk és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felkockázva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csoben-sult-karfiol/