Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült paszternák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg paszternák
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt bors
  • 10 dkg edami sajt


Elkészítése:

A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Ezután nagyon vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és elkezdjük felforralni.

Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot. Újraforraljuk, majd kb. 5 percig, néha megkeverve tovább főzzük.

Ezután egy kisebb jénaiba, vagy tepsibe átöntjük, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük, és 150 fokon kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálaljuk. Magában is igen laktató, de kínálhatjuk akár sültek mellé köretként is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csoben-sult-paszternak/