Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült rakott káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 4 darab burgonya
  • 4 szelet karaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál olaj (vagy zsír )

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet az őrölt pirospaprikával, majd a burgonyakarikákat egyenként beleforgatjuk. Kiolajozott hőálló tálba egyenletesen elrendezzük a panírozott burgonyát.

A karajszeleteket egy serpenyőben kevés olajon hirtelen elősütjük, majd a burgonyára helyezzük. Sóval és borssal ízesítjük.

A vöröshagymát felkarikázzuk, és a húsra szórjuk.

A savanyú káposztát, ha szükséges, átöblítjük és kinyomkodjuk, majd a hagyma tetejére terítjük.

A tejfölt egyenletesen eloszlatjuk a káposztán.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csoben-sult-rakott-kaposzta/