Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Csőben sült rakott karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csőben sült rakott karfiol laktató és ízletes fogás, amelyben a karfiol, a darált hús és a rizs rétegezve kerül a sütőbe. A tejfölös-krémsajtos öntet sülés közben szépen rápirul, így igazi családi ebédnek is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.26.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Karfiol előkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós, citromos vízben puhára pároljuk. Leszűrjük, és hagyjuk kicsit lecsepegni.

Húsos ragu

A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott piros és zöld paprikát, majd a darált pulykahúst is. Puhára pároljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, felöntjük alaplével, és burgonyapehellyel vagy kevés liszttel sűrítjük.

Rétegezés

Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a karfiolt, és elsimítjuk. Ráhalmozzuk a húsos ragut, majd egyenletesre igazítjuk. A főtt rizst apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a ragu tetejére simítjuk.

Öntet és sütés

A tejfölt a krémsajttal és a tojással kikeverjük, majd a rizsréteg tetejére öntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25–50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd szép kockákra vágva kínáljuk.

Tipp

A húsos ragut készíthetjük darált csirkéből vagy marhahúsból is. Ha szeretjük a sajtos ételeket, a tetejére szórhatunk reszelt sajtot is a sütés vége előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is