Elkészítése
Karfiol előkészítése
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós, citromos vízben puhára pároljuk. Leszűrjük, és hagyjuk kicsit lecsepegni.
Húsos ragu
A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott piros és zöld paprikát, majd a darált pulykahúst is. Puhára pároljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, felöntjük alaplével, és burgonyapehellyel vagy kevés liszttel sűrítjük.
Rétegezés
Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a karfiolt, és elsimítjuk. Ráhalmozzuk a húsos ragut, majd egyenletesre igazítjuk. A főtt rizst apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a ragu tetejére simítjuk.
Öntet és sütés
A tejfölt a krémsajttal és a tojással kikeverjük, majd a rizsréteg tetejére öntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25–50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd szép kockákra vágva kínáljuk.
Tipp
A húsos ragut készíthetjük darált csirkéből vagy marhahúsból is. Ha szeretjük a sajtos ételeket, a tetejére szórhatunk reszelt sajtot is a sütés vége előtt.
