Elkészítése
A karfiolt rózsáira szedjük és bő sós, borsos, köménymagos vízben félkeményre főzzük. Hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a húst. Az olajat felhevítjük, majd a rádobjuk megtisztított, kockára vágott vöröshagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk. A megdinsztelt hagymára ráhalmozzuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.
A rizst csipet sóval és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
A megdinsztelt húsra rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a főtt rizst, beleütünk egy tojást és összekeverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a szeletelt karfiol felével, majd ráhalmozzuk a fűszeres húst és elsimítjuk. Befedjük a maradék karfiollal és sózzuk, borsozzuk.
A tetejét megkenjük a tojással kikevert tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült állni hagyjuk, majd tálalásnál kockára vágjuk.









