Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 30 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék rizs
  • só
  • bors
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • csipet köménymag
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük és bő sós, borsos, köménymagos vízben félkeményre főzzük. Hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a húst. Az olajat felhevítjük, majd a rádobjuk megtisztított, kockára vágott vöröshagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk. A megdinsztelt hagymára ráhalmozzuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.

A rizst csipet sóval és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.

A megdinsztelt húsra rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a főtt rizst, beleütünk egy tojást és összekeverjük.

Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a szeletelt karfiol felével, majd ráhalmozzuk a fűszeres húst és elsimítjuk. Befedjük a maradék karfiollal és sózzuk, borsozzuk.

A tetejét megkenjük a tojással kikevert tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha megsült állni hagyjuk, majd tálalásnál kockára vágjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csoben-sult-rakott-karfiol-2/