Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db karfiol
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 g pulyka darált hús
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db zöld húsú paprika
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 2 evőkanál burgonyapehely (vagy 1 tk liszt-opcionális)
  • 2 evőkanál paradicsom püré
  • só
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 1 dl zöldség alaplé
  • 25 dkg főtt rizs (nálam az előző napi ebédből maradt)
  • petrezselyem

Tetejére

  • 3 dl tejföl
  • 1 tubus natúr krémsajt
  • 1 db tojás

Elkészítése

Karfiol előkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós, citromos vízben puhára pároljuk. Leszűrjük, és hagyjuk kicsit lecsepegni.

Húsos ragu

A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott piros és zöld paprikát, majd a darált pulykahúst is. Puhára pároljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, felöntjük alaplével, és burgonyapehellyel vagy kevés liszttel sűrítjük.

Rétegezés

Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a karfiolt, és elsimítjuk. Ráhalmozzuk a húsos ragut, majd egyenletesre igazítjuk. A főtt rizst apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a ragu tetejére simítjuk.

Öntet és sütés

A tejfölt a krémsajttal és a tojással kikeverjük, majd a rizsréteg tetejére öntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25–50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd szép kockákra vágva kínáljuk.

Tipp

A húsos ragut készíthetjük darált csirkéből vagy marhahúsból is. Ha szeretjük a sajtos ételeket, a tetejére szórhatunk reszelt sajtot is a sütés vége előtt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csoben-sult-rakott-karfiol/