A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst. Jól összedolgozzuk és félretesszük.
A maradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát, vigyázzunk, nehogy megégjen, majd gyorsan felengedjük 3 dl vízzel.
Rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt-húsos szalonnát és a karikára vágott kolbászt.
A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal.
A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.
Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb 3 óra. Ha szükséges, utánízesítjük.