Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csomboros töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg kolbászhús
  • 15 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál csombor
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 darab babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 12 darab savanyítptt szárma levél
  • 20 dkg kolbász
  • 60 dkg dagadó

Elkészítése

A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst. Jól összedolgozzuk és félretesszük.

A maradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát, vigyázzunk, nehogy megégjen, majd gyorsan felengedjük 3 dl vízzel.

Rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt-húsos szalonnát és a karikára vágott kolbászt.

A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal.

A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük.

Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.

Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb 3 óra. Ha szükséges, utánízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csomboros-toltott-kaposzta/