Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülkös-káposztás rakottas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kicsontozott csülök
  • 3-4 szem fekete bors
  • 3 lime levél
  • 3 babérlevél
  • só
  • héjában főtt burgonya
  • 10 dkg savanyú káposzta
  • 1 doboz tejföl
  • tetejére sajt


Elkészítése:

A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem főni a fűszerekkel. Eközben a korábban megfőtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam.

Egy jénai tál alját kicsit kizsíroztam, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fűszerezni. Meglocsolom tejföllel. Újabb burgonya sor, és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát, de csak azért meg elfogyott. Így a felső réteget locsoltam meg a tejföllel.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/csulkos-kaposztas-rakottas/