Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Csülkös pacal bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 literes bográcshoz: 30 dkg füstölt szalonna 7 kg. sertéscsülök, és fejhús vegyesen 5 kg. előfőzött pacal 4 kg. vöröshagyma, apróra vágva 1 fej fokhagyma szétnyomva 5 db. zöldpaprika 2 db. paradicsom, 1 üveg lecsó 1 – 3 db. csípős paprika, (ízlés szerint) néhány babérlevél kis csokor kakukkfű 3 kanál házi őrölt paprika só, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
30 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

20 literes bográcshoz:

  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 7 kg. sertéscsülök, és fejhús vegyesen
  • 5 kg. előfőzött pacal
  • 4 kg. vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma szétnyomva
  • 5 db. zöldpaprika
  • 2 db. paradicsom,
  • 1 üveg lecsó
  • 1 – 3 db. csípős paprika, (ízlés szerint)
  • néhány babérlevél
  • kis csokor kakukkfű
  • 3 kanál házi őrölt paprika
  • só, őrölt bors


Elkészítése:

A hagymát a szalonna zsírján megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával, és a lecsóval alapot készítünk. Hozzáadjuk az apróra vágott csülköt, és fejhúst, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Mikor a hús kezd puhulni, összekeverjük az előfőzött, konyhakész pacallal, a szétnyomott fokhagymával, néhány babérlevéllel, kevés kakukkfűvel ízesítjük.

Kb. 1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek. Kevés száraz borban feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is