Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 db nyers hátsó csülök (1-1,5 kg) 1 ek zsír, vagy olaj 10 dkg füstölt házi szalonna 5 db közepes vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 1/2 hegyes erős paprika (ízlés szerint) 3 szem borókabogyó néhány ág friss kakukkfű 1 púpos ek pirospaprika só, bors Elkészítése: A csülköt kicsontozzuk, bőrét […]

Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
tibor52
Beküldte: 2016.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db nyers hátsó csülök (1-1,5 kg)
  • 1 ek zsír, vagy olaj
  • 10 dkg füstölt házi szalonna
  • 5 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1/2 hegyes erős paprika (ízlés szerint)
  • 3 szem borókabogyó
  • néhány ág friss kakukkfű
  • 1 púpos ek pirospaprika
  • só, bors


Elkészítése:

A csülköt kicsontozzuk, bőrét 3-4 nagyobb darabra vágjuk, húsát 3-4 cm-es darabokra felkockázzuk.

Zsiradékon zsírjára pirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a vöröshagymát, és lassú tűzön üvegesre pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, egyet keverünk rajta, majd beletesszük a felkockázott húst, a csontokkal és a bőrdarabokkal együtt. Magasabb hőfokon kérget pirítunk rá pár perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.

Beletesszük a paradicsomot és a paprikát. Fűszerezzük kakukkfűvel és a borókabogyóval. Fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk a folyadékot, de egyszerre mindig csak kevéssel, ekkor lesz finom sűrű a szaftja.

Miután megpuhult, kicsit magasabb hőfokon kis láng mellett besűrítjük a szaftját

Sört vagy száraz vörös bort ajánlok hozzá

[box style=”info”]Nagyobb lábasban otthoni tűzhelyen főzzük[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
tibor52
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is