Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Cukkini alapú szilvás gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukkinit meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk és kb 15 percig pihentetjük. Ez idő alatt a vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát. A szilvákat megmossuk és félbe vágjuk. Előkészítjük a fahéjas édesítőt. A cukkini levét kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a finomlisztet és a teljes kiőrlésű egy részét visszatartva összegyúrjuk. Annyi […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.07.22.

Tészta

Töltelék

Morzsához

Elkészítése

A cukkinit meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.

Sózzuk és kb 15 percig pihentetjük.

Ez idő alatt a vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát.

A szilvákat megmossuk és félbe vágjuk. Előkészítjük a fahéjas édesítőt.

A cukkini levét kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a finomlisztet és a teljes kiőrlésű egy részét visszatartva összegyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a hagyományos, burgonyás verzióval megegyező állagú legyen a tészta.

Vizet forralunk egy nagyobb edényben.

A tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk és felvágjuk, egy-egy fél szilvát teszünk a lapokra, azokra pedig fél teáskanálnyi fahéjas édesítőt.

Gombócokat formázunk belőle és lisztezett felületre sorakoztatjuk. Amikor a felével elkészültünk, akkor a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócok akkor főttek meg, ha feljönnek a víz felszínére.

Alaposan lecsepegtetjük és a morzsában megforgatjuk. Közben megfőzzük a maradék gombócot is.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is