Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkini alapú szilvás gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 400 g cukkini
  • 1 tojás
  • 50 g vaj
  • 50 g finomliszt
  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt (amennyit felvesz)
  • csipet só

Töltelék

  • szilva
  • fahéjas édesítő

Morzsához

  • 50 g vaj
  • 150 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Elkészítése

A cukkinit meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.

Sózzuk és kb 15 percig pihentetjük.

Ez idő alatt a vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát.

A szilvákat megmossuk és félbe vágjuk. Előkészítjük a fahéjas édesítőt.

A cukkini levét kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a finomlisztet és a teljes kiőrlésű egy részét visszatartva összegyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a hagyományos, burgonyás verzióval megegyező állagú legyen a tészta.

Vizet forralunk egy nagyobb edényben.

A tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk és felvágjuk, egy-egy fél szilvát teszünk a lapokra, azokra pedig fél teáskanálnyi fahéjas édesítőt.

Gombócokat formázunk belőle és lisztezett felületre sorakoztatjuk. Amikor a felével elkészültünk, akkor a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócok akkor főttek meg, ha feljönnek a víz felszínére.

Alaposan lecsepegtetjük és a morzsában megforgatjuk. Közben megfőzzük a maradék gombócot is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/cukkini-alapu-szilvas-gomboc/