Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkinis padlizsános fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 4 dl rizs
  • 2 db tojás
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Cukkinis padlizsános fasírt

Elkészítése

A hagymát, cukkinit és padlizsánt megtisztítjuk, majd mindet felaprítjuk. Ezután a zöldségeket a hagymával együtt egy serpenyőben megdinszteljük. Közben a szikkadt zsemléket vízben áztatjuk, majd alaposan kifacsarjuk belőlük a vizet. A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, 2 tojást, a megdinsztelt zöldséges hagymát, piros paprikát, és annyi sót, amennyit ízlésünk kíván. Laza mozdulatokkal összekeverjük a hozzávalókat, majd a keveréket 10 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Közben 0,5 dl vizet felteszünk forrni a rizsnek. Amikor felforrt, megsózzuk, és hozzáadjuk a rizst. Közepes lángon addig főzzük, amíg a rizs el nem főtte a vizet, majd elzárjuk a lángot, és lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében párolódjon tovább.

Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk. A fasírt alapot kivesszük a hűtőből, és nedves kézzel kis labdacsokat vagy pogácsákat formázunk belőle. Ezeket zsemlemorzsába forgatjuk, majd a felhevített olajban ropogósra sütjük. Az étel készen van.

Sztori:

Ez az étel a szükségből született, mivel csak ezek az alapanyagok voltak otthon, és a nagy melegben nem volt kedvem piacra menni. A végeredmény mégis rendkívül ízletes lett, hiszen a zöldségek, amelyek a fasírtba kerültek, emelik az étel élvezeti értékét.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/cukkinis-padlizsanos-fasirt/