Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Currys pulykaraguval töltött édesburgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab édesburgonya
  • kacsazsír
  • 500 g darált pulyka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál curry
  • 2 darab bazsalikomlevél
  • 200 ml tejföl
  • 8 szelet füstölt sajt

Elkészítése

Első lépésként megtisztítjuk az édesburgonyákat, majd egy késsel félbe vágjuk és villával kellően megszúrkáljuk. Ezt követően bekenjuk kacsazsírral és egy tepsibe helyezzük a burgonyákat nagyjából 40-50 percre 200 fokra.

Ez idő alatt elkészítjük a pulykaragut. Kacsazsíron megpirítjuk az aprított lilahagymát, majd hozzáteszünk egy nagyobb fej paradicsomot darabolva. Ezután hozzáadjuk a pulykahúst, amelyet sózunk, borsozunk, megszórjuk pirospaprikával, majorannával, curryvel és teszünk bele egy kevés bazsalikom levelet.

Miután elkészült a ragu és a burgonyák is kellően megpuhultak egy villa segítségével összenyomkodjuk a batáta belsejét, ha soknak érezzük szedünk ki belőle, hogy kellő mennyiségű tölteléknek legyen helye.

Megtöltjük a pulykaraguval, ráhelyezzük a tejfölt és a sajt szeleteket.

Miután ezzel megvagyunk, visszahelyezzük a sütőbe nagyjából 10-15 percre, amíg a sajt rá nem olvad és teljesen el nem készül.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/currys-pulykaraguval-toltott-edesburgonya/